2012
Casa Romano-Chineza isi deschide filiala la Vaslui
Joi, 29 noiembrie 2012 , la ora 10.00, in sala de conferinte a Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui va avea loc sedinta de constituire a Filialei Vaslui a Casei Romano-Chineze.
Maestru de ceremonii va fi presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, a spus ca, in calitatea de membru fondator al Casei Romano-Chineze, are rolul de a mobiliza personalitati ale vietii publice, persoane juridice, companii economice sau organizatii neguvernamentale, persoane fizice, romani, chinezi sau de alta nationalitate din judet. “Invit alaturide noi personalitati din domenii diverse, precum cultura, politica, diplomatie, sanatate, sport, turism, administratie, presa, oameni de afaceri, studenti.
Va invit sa construim impreuna, la Vaslui, Casa Romano Chineza, pe toti cei care considerati ca dezvoltarea relatiilor economice si comerciale dintre cele doua tari si atragerea investitiilor chineze reprezinta prioritati in dezvoltarea politica, economica si sociala a Romaniei”, a spus Ionel Constantin.
Anca Popescu, www.ziare.com
Prin Casa Româno-Chinezã de la Vaslui bate vântul
miercuri, octombrie 23, 2013,
La aproape un an de la înfiintarea Filialei Vaslui a Casei Româno – Chineze, bilantul institutiei este dezamãgitor. În afarã de câteva activitãti promovate pe linia IMM-urilor, Casa nu a reusit sã îsi atingã niciunul din obiectivele fixate, respectiv atragerea de investitiii chineze în judetul Vaslui si popularizarea traditiilor locale în China. Lipsa banilor si voluntariatul reprezintã principalele piedici în calea relansãrii relatiilor dintre cele douã tãri.
Ionel Stefãnicã Armeanu, presedintele Casei Româno – Chineze Vaslui, a spus cã, la începutul anului viitor, conducerea filialei se va întâlni pentru a pune la punct un program de actiuni, în vederea refacerii legãturilor dintre cele douã tãri. Însã cum Casa Chinezã nu dispune de un buget propriu pentru a sustine relansarea relatiilor bilaterale, perspectivele sunt destul de pesimiste. „Toatã activitatea noastrã este pe bazã de voluntariat, iar cu voluntariatul este mai greu. Multi reprezentanti de firme s-ar implica în activitãtile noastre, dar cum afacerile nu merg astfel încât sã aibã niste rezultate, interesul este scãzut“, a spus Ionel Stefãnicã Armeanu. La înfiin- tarea Casei Româno-Chineze, participantii au prezentat o serie de oportunitãti de investitii pe care le au chinezii în zona noastrã. „Multi specialisti chinezi au învãtat în universitãtile din România. Nu trebuie sã pierdem acest prilej de a colabora, sã fructificãm rela- tia de prietenie pe care China o manifestã fatã de România. Agricultura, piscicultura, zootehnia, crestrea puilor, fabricile dezafectate unde se pot reloca operatori din industrie sunt doar câteva dintre domeniile în care se poate investi. La fel de importante sunt sectoare precum confectiile, infrastructura de drumuri, apã si canal, pielã ria. Nu sunt domenii unde sã nu se poatã colabora“, spunea Ionel Constantin, presedintele CCIA Vaslui.
Li Ming, adeptul contactelor
La inaugurarea Casei Româno – Chineze a fost prezent si Li Ming, consilier politic al Ambasadei Republicii Populare China la Bucuresti. „De când s-au stabilit relatiile diplomatice, între cele douã tãri nu au fost probleme, a fost simpatie reciprocã si ajutor reciproc. Datoria noastrã este sã nu uitãm momentele istorice care au unit statele noastre, care au creat o legãturã sufleteascã între noi, si sã continuãm acest parteneriat si în zilele noastre. Trebuie sã diversificãm contactele între cele douã pãrti. Astãzi, este o lipsã de cunoastere si întelegere între noi. Prin contacte se pot gãsi sanse de colaborare în mai multe domenii“, a arãtat Li Ming.
source: www.monitoruldevaslui.ro
No comments:
Post a Comment