Who's here

Saturday, May 10, 2014

Dictionarul analitic al caracterelor de baza ale limbii chineze

Este mai usor pentru un roman sa invete limba chineza, decat sa invete sa scrie literatura in limba sa materna.
Dictionarul de fata contine 2500 de caractere, cele mai frecvent utilizate caractere. De ce este important acest numar pentru cei care invata chineza? in functie de numarul de caractere pe care il stim putem intelege un text in egala masura.
Prin urmare, cunoasterea a celor mai frecvent folosite 28 de caractere permite intelegerea a 20 % dintr-un text. 
163 de caractere - 50%
243 de caractere - 60%
363 de caractere - 70%
560 de caractere - 80%
950 de caractere - 90%
2400  de caractere - 99%
Din acest tabel reiese cu claritate faptul ca nu este nevoie nici pe departe sa invatam mii si mii de caractere inutile.
Acest dictionar contribuie la reducrea de zece ori a timpului alocat invatarii limbii chineze. Care sunt avantajele unice ale acestui dictionar?"Dictionarul analitic al caracterelor de baza ale limbii chineze":
- contine exact acel numar minim de caractere necasare intelegerii a 99 % dintrun text oarecare. 
- te invata cum sa scrii fiecare caracter. 
       Este singurul dictionar aparut in Romania care arata ordinea de trasare a fiecarei linii componente.  
- te invata cum sa retii cat mai usor fiecare caracter. 
       Acest dictionar arata cu claritate in cazul unui numar de aprox. 700 de caractere ca acestea sunt simple reprezentari grafice ale unor obiecte din lumea inconjuratoare.  
- te invata sa intelegi logica inerenta fiecarui caracter.
- iti explica legatura si asemanare dintre caractere.
       Este important de stiut ca cunoasterea unui numar minim de caractere duce la intelegerea si memorarea unui numar inzecit de caractere derivate. Exemplu.
bā [caractere derivate cicatricebǎ a ţine; a prinde; a monopoliza; a domina; a păzi; a manevra; grămadă; despreba (onomatopee); a pufăi din pipă tată; ţintă iarbă; banană un deal pietros coşuri din nuiele(dialectal) prăjitură macrouféi grăsime; fertil; a fertiliza; îngrăşăminte floare (livresc) a se târî; a se căţăra;  greblă din bambus pipa (instrument muzical chinezesc) moşmon japonez grapă; a grăpapaladiu, Pd (element chimic) 

"Dictionarul analitic al caracterelor de baza ale limbii chineze" este indispensabil pentru cei care nu vor sa se lase intimidati de o limba care are notorietatea de a fi limba cea mai greu de invatat din lume.  

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.