Who's here

Saturday, May 10, 2014

Dictionarul analitic al caracterelor de baza ale limbii chineze

"Dictionarul analitic al caracterelor de baza ale limbii chineze" este gata de tipar.

Mai lipsesc fondurile. Mai exact 3600 de RON sunt necesari pentru tiparirea unui tiraj de 150 de exemplare.
Cateva detalii despre dictionar. Are 350 de pagini. Cele cateva pagini mostra pe care vi le-am pus la dispozitie aici pe site vorbesc de la sine..
 Pretul unui dictionar este de 125 de RON plus taxele postale de (20 de RON). Am decis sa renunt la serviciile Postei Romane si sa apelez in schimb la serviciul de curierat rapid. Asa este sigur ca destinatarul primeste coletul poate chiar a doua zi. Pentru a putea porni tiparirea dictionarului am nevoie de 30 de precomenzi din partea voastra. .
Am fost intrebat de cunoscutii mei chinezi daca mi se pare ca limba chineza ar fi grea. Le spun ca, din contra, limba maghiara pe care o vorbesc de 35 de ani de zile, din pre-adolescenta, este infinit mai dificila. In cazul chinezei vorbite si scrise lucrurile sunt foarte clare. Ce conteaza in primul rand este sa ai la indemana manuale si dictionare care sa iti fie  utile in procesul de invatare a limbii. In Romania, acest lucru a fost mult timp imposibil datorita statutului de limba accesibila doar unui numar restrans de privilegiati. In zilele noastra, monopolul celor cateva persoane din Bucuresti s-a sfarsit. Chineza este acum accesibila tuturor. Acest dictionar este menit sa ii ajute pe romanii de pretutindeni sa descopere universul limbii si scrierii chineze.
Imi pare rau ca nu pot publica un tiraj mai mare. Dar aceasta lucrare este in sine un efort imens daca este sa ne gandim ca este rodul muncii unei singure persoane de-a lungul unei perioade de aproape sapte ani de zile in care am supravietuit prin autofinantare. Acest proiect nu a fost finantat de nimeni. A trebuit sa ma descurc singur. Acum sunt pe ultima suta de metri.
Mircea Moldovan, autorul "Dictionarului caracterelor de baza ale limbii chineze"

No comments:

Post a Comment