Who's here

Tuesday, September 7, 2010

Advanced Romanian_Talking About the Weather in a funny way

1.
Cum va fi vremea astăzi? Ce a anunţat la meteo?
Buletinul meteo a pomenit ceva de ploaie, ninsoare, vreme frumoasă şi caniculă în funcţie de anotimp şi de locul de pe glob în care te afli. Pentru astăzi se prevede vreme şi frumoasă şi urîtă în funcţie de dispoziţia pe care o ai.
2.
Se va menţine oare vremea frumoasă? Totul este relativ. Sincer să fiu, sper să rămînă neschimbată! Din păcate, uite că temperatura medie este cu mult sub normal! Prin părţile astea clima nu ar trebui să fie aşa umedă ca o femeie în călduri. În ultima lună au fost precipitaţii abundente tot a doua zi în majoritatea zonelor ţării. Iar în Pakistan sînt inundaţii masive şi mulţi oameni au rămas fără adăpost. Plouă. Plouă torenţial. Plouă cu găleata. Sau parcă ar ninge. Da, chiar că ninge cu fulgi mari.
3.
Ce vijelie demnă de King Lear este afară. Afară suflă vîntul, nu glumă. Ba nu! Acum vîntul s-a mai liniştit. Din ce direcţie bate vîntul oare? Cine poate răspunde la această întrebare? Vîntul bate cînd slab, cînd tare. Uite că vîntul a smuls un copac din rădăcini. Copacul s-a prăbuşit peste două maşini parcate neregulamentar în faţa blocului de familişti.
4.
Şosele sînt acoperite cu polei. Se indică un grad de atenţie sporită pe şosele unde se circulă la bară. Coloana de maşini avansează cu 5 kilometri pe oră din cauza unei căprioare accidentate de un şofer beat de fericire.
Tună. Tună şi fulgeră. Fulgerul ăsta a fost foarte aproape. A trăznit într-un copac. Ce ghinion au copacii ăştia!
5.
Acum sînt cinci grade Celsius sub zero, dar termometrul arată minus zece grade. Azi noapte a îngheţat. A îngheţat şi lacul, au îngheţat şi rîurile. A îngheţat şi pişatul în mine.


Here is the audio recording of the text. Enjoy.

No comments:

Post a Comment